Syskonkärlek


Vi har en bra relation med varandra. Vi kan prata om mer eller mindre allt.
Vi hittar på saker tillsammans. Jag älskar min bror och han mig :)
Syskonkärlek är bland det finaste som finns.

Forest Fruit

Det har inte varit en mysig dag om man tänker vädermässigt. Men annars har det varit en sjukt bra och rolig dag. På hålan skrattades det tills det gräts om allt möjligt. Lite försvars-debatter fördes, dock var jag bara en åhörare till detta. Imorgon är det filosofiprov och fastän Line sa att det var lätt så tror jag inte det. Jag känner inte att jag kommer att kunna det, men det återstår väl att se. I skrivande stund njuter jag av en varm kopp "forest fruit"-te. Andra koppen för dagen. Konstigt med tanke på att jag avskydde te innan, men nu älskar jag det. Dock slår inget kaffe!

Nej, jag får ta och läsa igenom filosofianteckningarna några gånger till och sen ska jag titta på Criminal Minds! Hoho.

Ki box

Nu är jag hemma efter ett ki box pass som leddes av min man, som Josefina så fint kallade det. Jag är trött och det känns lite i kroppen nu faktiskt, och skönt är det. Mätt och belåten är jag också plus lite äcklig för jag har inte duschat än. Får väl ta och göra det nu, sen blir den plugg, Criminal Minds och lite mera plugg.

God kväll.

Derivata suger

Första skoldagen sedan sportlovet, för min del i alla fall, har inte varit så jättebra. Tråkiga lektioner och jag har inte varit på det bästa humöret då jag var nervös under hela dagen inför sista lektionens matteprov. Dock fick jag MVG på historieprovet så det är jag väldigt nöjd över. Matteprovet gick då inte så jättebra. Svarade inte ens på alla uppgifter och jag glömde bort allt i slutet och kunde inte resonera fram det minsta lilla. GAH, jag kommer inte få bra på detta provet.

Väl hemma hann jag se ett avsnitt av The Secret Life of The American Teenager innan jag var tvungen att ta bussen till Lund för att träna med Nelly. Vi vidgade våra vyer genom att testa skivstång. Det var minst sagt jobbigt och passet gick mer eller mindre endast ut på styrka. Jag känner av träningen i skuldrorna, ryggen och armarna. Morgondagen lär bli smått värre.

Nu ikväll, efter träningen, har jag tittat på det nya avsnittet av Kyle XY och Chuck. Mer har jag inte hunnit med. Pluggat har jag verkligen inte känt för då matten dödade dagen en bit. Jag ska väl läsa igenom filosofin nu en gång innan jag går och lägger mig. Alltid något.

Dagens positiva är dock att solen har varit framme och att det inte varit så kallt. Våren börjar se sina ljusa dagar.

Snap

Jag har gett upp med matten. Det känns som jag kan hälften och mer vill inte komma in. Jag hoppas jag kan hälften och jag håller tummarna för att provet inte är svårt och att det räcker med att kunna derivera. Nu ska jag lägga mig och läsa Elle och ta det lugnt i ett mörkt rum med tända ljus efteråt.


The academy awards

I natt har jag endast sovit 5 timmar vilket är ytterst lite. Oscarsgalan visades i natt mellan 23:55 till 06:00 i morse och jag satt uppe och kollade på hela galan. Jag kunde verkligen inte sova och var inte alls trött så det passade bra. Riktigt bra var den också.

Kom upp vid 11 i morse och har tagit det lugnt hittills. Jag har hunnit att skriva min outline till engelskuppsatsen och skickat in den. Lite sent men ändå. Egentligen skulle den ha varit inlämnad i fredags - när lovet började - men mappen stänger inte förrän idag så det är lugnt. Nu ska jag sätta igång och göra test 1, 2 och 3 i matteboken för att se om jag fattar allt inför morgondagens prov. Tveksamt om jag göra det.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Heidi Klum


Verkligen en av världens vackraste kvinnor.

Weekend @ Knislinge

Nu är jag återigen hemma i Bjärred med inte så mycket nyheter att komma med. I fredags åkte jag till Knislinge till mina kusiner och där har jag befunnit mig hela helgen. Underbart, har det varit.. som vanligt. I fredags fyllde Mimija år så lite nära och kära samlades hemma hos Ana och Deni. På kvällen fick jag gråta av mig till The Freedom Writers med Hilary Swank i huvudrollen. Kom inte i säng förrän vid 04:00.

I lördags kom man upp relativt tidigt för att ha somnat så pass sent. Jag och Ana var duktiga och pluggade. Hon svenska och jag fortsatte att kämpa med matten. I samband med två koppar gott te gjorde jag ett kapitel någorlunda bra. Till middagen samlades våra tre familjer och hade det övertrevligt. Ana och jag hade planerat tjejkväll istället för att kolla på melodifestivalen så vi inhandlade Ben&Jerry's Cookie Dough och hyrde Systrarna jeans 2. Det var övermysigt.

Idag har det inte hänt så mycket. Vanja var hur snäll som helst och tog sig upp 11 (som är väldigt tidigt för hans del) för att hjälpa mig med matten. Några tal kom vi i alla fall underfund med så det var skönt. Älskar mina kusiner. <3 Vi åkte hem vid två tiden och var hemma vid tre. Här hemma har jag hunnit med att prata ett tag med Nelly, kämpa med matten - som jag för övrigt hatar för jag verkligen inte förstår ett skit!!! :( Jag behöver ett mirakel på tisdag för att få VG på provet (vilket jag verkligen behöver). Just nu känns det mer som att jag kommer få ett IG, men jag måste vara lite optimistisk för annars kommer allt gå åt skogen och det har jag inte alls råd med.

Dessutom vill jag bara säga att Josefina är hur fin som helst som förstår.

Hej då. Nu vill jag gråta lite men det ska jag inte. Förhoppningsvis.

Kinamat och fina vänner

Jag hade en övermysig dag igår. På kvällen i alla fall. Dagen spenderades bara till att plugga matte, som inte gick så jättebra men lite ändå.. sen kom min bror och jag umgicks med honom en stund. Vid halv sex tiden tog jag bussen med Josefina till Lund och mötte upp med Kajsa och Mathilda. Vi gick till Tatung och åt kinamat. Hur gott som helst. Min rätt var stekta små räkor med cashewnötter. Dock kan jag säga att räkorna inte var så små, men goda var de i alla fall. Vi pratade om allt och inget och sedan lyxade vi till det med efterrätt. Friterade bananer med glass. MUMS! Jag var hemma lite innan nio och då umgicks jag med min kusin och min moster och hennes man för de var på besök.

Dagens planer ser ut som så att jag ska plugga lite matte idag och senare ikväll åker jag iväg till mina kusiner i Knislinge, som ligger utanför Kristianstad. Ingen dator på en hel helg.

Hej då.

Näsblod och frustrationer

Min morgon började inte alls bra idag. Efter en jobbig natt med täppt näsa och alltför lite sömn vaknade jag vid halv tio tiden. Gick till badrummet för att tvätta bort gårdagens smink och då, helt plötsligt, fick jag näsblod. När jag var mindre fick jag det hela tiden, varje/varannan vecka och ja, det var jobbigt. Men nu sen tre-fyra år tillbaka kommer det bara lite då och då när jag är förkyld. I alla fall, det höll på i över en timme. Snacka om att jag var frustrerad. Jag hoppas bara det inte blir så som det var innan, när jag var mindre. Håll tummarna för det!

När jag fått stopp på blodet fixade jag lite amerikanska pannkakor till mig själv och de blev jättegoda. Jag hittade rätt recept denna gången, kanske därför. Efter min fina amerikanska frukost har jag suttit och kämpat med matten och att förstå alla steg inom derivatan. Gah, jobbigt! Jag får panik och har hoppat över alltför många uppgifter. Man kan lugnt säga att mina dagar kommer bestå av matteplugg.

Sen till lite oviktigare saker: jag har skaffat en ny email. :) dock kommer jag ha kvar min andra också. Det är ju såklart min msn-mail. Men framöver blir det nog lättast att få tag på mig på den andra - [email protected].

Nej, nu måste jag ta och plugga lite till innan jag tar en paus och gör middag senare idag. Lasagne skare bli. Gotti!

Everybody wants to be Italian

De senaste dagarna har jag bara umgåtts med underbara vänner, skrattat i överflöd och bara släppt alla bekymmer.

I söndags umgicks jag med Line och Nelly. Jag och Line lagade väldigt god mat som avnjöts till några glas gott vin. Därefter hjälpte Line mig att fixa min blogg och nu är den fin igen. Stort tack! Under kvällen skrattade vi otroligt mycket till "Twisting Parrot", slingade Nellys hår, kollade på film och chillade otroligt mycket. Vid halv tre tiden gick jag och Nelly och lade oss.

Igår gjorde vi misslyckade amerikanska pannkakor, men de åts ändå. Jag åkte hem och städade lite. Det var planerat att jag skulle ta och plugga en stund, men så blev det verkligen inte. På kvällen tog jag mig återigen till Line, med Hanna. När vi kom var Line, David, Nelly och Elias redan där. Nachostallrik blev det till middag med efterrätt. Otroligt gott, båda två. Sedan såg vi filmen "Grandma's boy" som var otroligt rolig och speciell. Se den!

Idag har jag och Madeleine umgåtts och spenderat hela dagen i stan. Vi gick runt i affärer och hittade en massa fint. Jag tvingade på Madde en hel del som hon blev nöjd med och jag hittade en massa som ska införskaffas när studiebidraget kommer. Can't wait! Ikväll har jag bara tagit det lugnt.

Morgondagens planer = PLUGG!


The twisting parrot. Enjoy.

Valentine's day


Idag har jag varit uppe och sprungit hit och dit hela dagen. Imorse var jag med mamma och pappa i Malmö och tog mått och diskuterade design osv till balklänningen. Det jag kan säga är att den kommer vara väldigt enkel, men fin och ja, jag kommer visa upp min urringning ;). Sedan bar det av till Hansa och handla present till min mosters man som fyller år idag. Grattis är i sin ordning. Det blev även en sväng inom bror för att hämta hans tv som så fint kommer pryda vårt hem. Han har lyxat till det rejält och köpt en 42" platt-tv. Inte illa. Inte illa alls. Väl hemma somnade jag vid fyra och blev väckt precis av att Nelly ringde och ville prata.

Imorgon ändras min blogg för de som ville veta det och imorgon sover jag hos Line M Flank dessutom. Övermys. Och en sak till förresten. Eftersom det är alla hjärtans dag idag så har jag lyxat till min vardag med lite exklusiv mörk choklad med hallon. Det ni!

Trevlig dag.

Grekland



Det lockar inte lite om jag säger så.
Dock är min stor fråga; Vart får jag pengarna ifrån?

Hurricane Gilbert

Mitt huvud känns ganska så tungt nu och om jag ska slå till med en vild gissning så tror jag att det har med skadeståndsrätten att göra. Jag har nog rätt där, faktiskt. Hemtentan är i alla fall klar nu fastän jag inte svarat på de sista två frågorna. Vad är en tredjemansskada och kan man få ersättning för en sådan? Ja du.

Jag har bestämt mig för att stanna hemma ikväll och inte göra något annat än att ta det lugnt framför tv:n och lägga mig relativt tidigt. Får väl se hur det går med det. Det är lite av ett måste med tanke på att vi åker hemifrån vid 10 tiden imorgon för att jag ska fixa och trixa med min balklänning och komma fram till en design. Mått ska också tas. Blir nog kul.

Hej då.

Tanken som räknas

Det var rätt mysigt men väldigt kallt imorse när man gick utanför dörren och såg att det var klar himmel och soligt. Det kändes bra. Det har varit en lite flummig dag idag faktiskt. Vi hade prov i kvinnohistoria och det var väldigt jobbigt. Skrivkramp är inte det skönaste. Därefter har jag lyckats skämma ut mig inför okända människor i skolan, som nu börjar bli en vana. Inte för att jag bryr mig så mycket. Ibland får man bjuda på sig själv.

Efter skolan fick jag mig en fika med fina vänner innan jag lämnade Line och Nelly för jag inte orkade, eller hann med, att leta alla hjärtans dag present till deras pojkvänner. Jag säger det nu och jag har sagt det innan; du själv är present nog. Den 14 februari är helt överskattat och jag pallar det inte. Det räcker väl att man umgås med någon man älskar!?

Anyway, nu måste jag sätta igång med hemtentan i affärsjuridik angående skadeståndsrätt om jag ska hinna hitta på något med Nelly ikväll. Det ser dock ganska tveksamt ut att jag kommer hinna det och orka, men jag ska försöka.

Ha en trevlig dag.

Koffein = tummen upp

Nu är jag fullproppad med koffein och ganska klarvaken och sitter här med historieboken i högst hugg. Jag har några uppgifter kvar sen är det bara att läsa, läsa och läsa lite till. Dessutom så är jag fullt medveten om att min blogg är riktigt ful, ja. Dock så finns det en anledning till detta. Jag blev väldigt trött på min förra design som var väldigt ful och nu i helgen ska Line hjälpa mig att fixa bloggen fin ^^ Happy!

Nej, genushistoria, here I come!

Tvillingarna (21 maj - 21 juni)

Luftens natur är att vara intellektuell och positiv

Nyckelord: Brev, böcker, historia, rapporter, radio, telefon, konsthantverk, kommunikationer
Färg: Gul
Metall: Kvicksilver
Stenar: Beryll och akvamarin

Tvillingarna står för föränderlighet och anpassning. Snabbtänkta och rörliga. Tankar och ord betyder mycket och de älskar livliga debatter. Svårt att koncentrera sig på en sak i taget, både vad det gäller yrkesprojekt och kärleksrelationer. Behov av omväxling och gillar inte regelbundna vanor. Ytlig inlärningsförmåga, kan ofta väldigt lite om väldigt mycket. Verkar ofta kylig och ytlig, rastlös och nervös, men tack vare behovet av kontakt med andra, är de ändå ofta populära som vänner. Barn brukar uppskatta tvillingens påhittighet. Älskar att flirta!

Lämpliga yrkesval: Allt inom kommunikation, ex. Journalist, författare, dramatiker, reporter, telefonist, lärare, eller yrken som innebär resor.
Fysiska kännetecken: Slank, glad, levande ljusa ögon, silkigt hår.
Känsligaste kroppsdel: Lungor, nacke och axlar

 

- Bara för att vi pratade om horoskop och hur mycket de stämmer på oss och så vidare...


Onsdag 11/2

Efter en inte alltför lång och jobbig dag i skolan har jag hunnit med att titta på det senaste avsnittet av 90210 och av Fringe. Jag har även hunnit med att plugga lite kvinnohistoria, eller genushistoria som lärarna så fint kallar det. Det är ganska intressant faktiskt hur dåligt det var innan och att vi kvinnor borde uppskatta våra rättigheter, så som de ser ut idag. Så jag ger en liten shout out till Mary Wollstonecraft som är en av de många kvinnor som kämpade för det vi idag tar för givet.

Nog om det. Idag var jag duktig och betalade högskoleprovet som jag nu verkligen måste göra. Ganska nervöst. På lovet ska jag plugga lite inför det genom att göra gamla prov. Någon mer som ska göra det i vår?

På tal om lov. Det är inte långt kvar. Nästa vecka börjar sportlovet och man kanske borde sporta lite extra mycket då? Jo, jag får väl göra det. Det var längesen nu och jag har latat alltför mycket. Line ska i alla fall inte åka till Österrike så snacka om att jag ska crasha hennes bror säng och snylta mat i några dagar. Räkna med det, Line M Flank! På lördag ska jag även till Malmö och börja fixa med balklänningen. Ta mått och diskutera fram hur det ska se ut. Så exhalterad inför det.

Nej, nu ska jag snart lägga mig. Igår somnade jag vid 22:00 och vaknade vid 08:00. Tio härliga timmars sömn. Har slutat med det här att sova när jag kommer hem efter skolan. Det verkar ha lönat sig och bra är det.

God kväll

Fun @ Håvik's

Det är väl i all sin rätt att jag lägger ut lite bilder från i fredags. Enjoy!



Mer följde kameran inte med.

Fantastiska helger = ett plus!

Ännu en underbar helg har kommit till sitt slut och en ny skolvecka har tagit sin början. Det här med sporadiskt bra uppkommande helger har minskat och på senare tid har jag endast haft fantastiska helger. Det har jag verkligen ingenting emot.

I fredes vankades det tjejmiddag hemma hos Josefina med tacos, utmaningar och karaoke och allt som hör där till. Utmaningarna skrevs av mig och jag fick den att jag skulle överreagera när jag skrattade och jag skulle skratta åt allt, även det tråkiga. Det var lite utmattande men egentligen ingen utmaning för mig för jag brukar skrattar åt inget. Efter en väldigt lyckad middag var det utgång till Hipp i Malmö som var väldigt trevligt. Kajsa och jag sov hos Josefina. Somnade vid 05:00 och vaknade samtidigt 08:00. Var hemma 09:30 och jag deckade framtill 15:30.

När jag vaknade var det en timme kvar för mig att duscha och sminka om mig, fast jag var väldigt seg efter gårdagens bravader. Vi skulle till Malmö. Mamma, pappa och jag. Linda skulle fira sin examen. Det var ytterst kul och jag fick ÄNTLIGEN träffa Johannes och Anna och bebis-Elin som jag vet ALLT om. Verkligen trevligt. Elin var bara två månader och helt mysig och hon log hela tiden. Jag ville ha henne. Jag fick även träffat deras andra vänner som var jättetrevliga, och Lindas mamma Mona och hennes partner Bengt.

Igår  var det lite städning som gällde samt filmtittande. Australia blev det och den var ju underbar. Verkligen värd att se. Att jag drömde bort mig lite när man såg Hugh Jackman är ju inte negativt. På kvällen umgicks jag med mina bästaste vänner, Line och Nelly. Popcorn, Top Model, Cola och oss är bra. Vi kollade även på resor inför sommaren. Det känns som vi fastnat för Grekland och Karpathos. Det har i alla fall jag, så jag är gärna med på det.

Idag har det gåtts på tingsrätten. Målet var häleri. Ganska tråkigt och jag trodde jag skulle börja skratta vid några tillfällen. På engelskan visade jag och Arion våra ärr för varandra. Varför? Ja, det är fortfarande oklart. Är lektionen tråkig så får man bedriva den åt annat. Svenskan var allmänt tråkig där vi gick ut ett slag och skrev om något i naturen.

Nu, ikväll, har jag varit duktig och gjort juridikläxan och svenskläxan med The Killers i bakgrunden. Verkligen inte fel. Ska nog göra ett par uppgifter i historian också. Bara för att jag känner mig ganska effektiv idag.

(Btw, bilder kommer när jag orkar lägga in de. Antagligen imorgon. Dessutom, förlåt för ett alltför långt inlägg).

Broder x2

Det har varit lite stressigt nu, de senaste två dagarna. Igår, efter skolan åkte jag och Josefina in till Malmö och hängde där lite. Gick i affärer, köpte smink, blev nästan påkörda av en äldre kvinna som backade på oss och så skiljdes jag från Josefina ett tag och fick skämmas av att jag pratade med mig själv. Vid fem tog jag stadsbussen till min bror. Jag hade totalt räknat fel och trodde det endast skulle ta tio minuter, max, att åka till honom. Det tog 30 min. Jag hade glömt att han bodde på andra sidan av Malmö och att det var rusningstrafik vid den tiden. Lyckat. Jag sprang upp till honom, åt på fem minuter, tog bussen in 20 minuter senare. Vi hoppade av vid fel hållplats, fick skynda till den andra biografen. Detta ledde till att vi kom en kvart innan bion började och fick gå miste om popcorn och cola. Vi såg i alla fall Valkyria som var sjukt, jävla BRA! Den måste man se.

Idag har jag också vatt inne i Malmö en sväng för att träffa min broder. Kom fram till Värnhem, där jag skulle möta honom, 50 minuter innan vi sa. Ja, jag stod och frös häcken av mig. Men ja, det gjorde inte så mycket.. inte nu i alla fall. Nu är jag hemma och borde plugga engelskglosor men jag är för trött för det. Ska kanske kolla på någon film istället.

Trevlig kväll.

Changeling

Nu har jag spenderat två timmar och tjugo minuter med att titta på Changeling. Underbar film och är verkligen värd att se. Bara vetskapen av att den är gjorde på en sann händelse gör att den berör ännu mer. Jag har gråtit ett antal gånger, ja. Men se den!

Nu ska jag krypa ner under täcket och försöka somna. Jag måste få mig lite sömn då jag inte sovit alls i natt. Jag har varit väldigt trött hela dagen i skolan och antagligen inte varit mycket till sällskap egentligen. Får hoppas på mycket god sömn i natt.

God natt.

Upptagen kvinna

Jag har en fullspäckad vecka framför mig. Känns både stressigt och skönt. Jag måste hinna med att plugga så mycket jag bara kan ikväll, imorgon och på torsdag kväll eftersom utöver de dagarna är jag i full gång med annat. På onsdag skall jag spendera eftermiddagen med Josefina i Malmö (förutsatt att jag hinner göra mycket idag och imorgon). Sedan på kvällen blir det bio med min broder. Skoj. På torsdag ska jag och Josefina ut och shoppa på eftermiddagen. Det är jakt efter fina kläder till hennes middag på fredag med utgång efteråt.  Där kom min fredag fram också. På lördag blir det examensfest framåt eftermiddagen/kvällen. Jag kommer vara slut mot veckans slut. På söndag får jag förhoppningsvis träffa Line en stund också, och Nelly!?

Nu måste jag plugga. Religion, historia och juridik står på listan.
Hej då.

RSS 2.0