År 2008 har kommit till sitt slut

Alla sammanfattar sitt år ganska detaljerat men det kan inte jag göra. Jag kommer helt enkelt inte ihåg något speciellt som bör nämnas, sorgligt nog. Missuppfatta mig inte, året har varit bra men det finns inga speciella tillfällen som står ut. Vissa vänskapsband har knyts hårdare, andra har det lossats lite på. Överlag har det varit ett bra år.

Mina nyårslöften hittills, om jag inte kommer på några under dagen och imorgon är:
1. Lära mig tvätta
2. Hjälpa till mer här hemma
3. Bli mer ansvarsfull, -vad gäller allt
4. Träffa kompisar jag inte träffar så ofta oftare

Catch up

Det är egentligen hög tid att lägga sig men eftersom jag inte riktigt orkar det just nu så tänkte jag att jag kunde informera om mina senaste tre dagar, som jag har varit så dålig på att uppdatera om.

I lördes var det som sagt stan som gällde med Lotta. Mina skor på Bianco var slut och det vi kom hem med var en jättefin ring som båda förälskade sig i. Kvällen spenderades hemma hos Line. Nelly fick sin julklapp av oss, som vi så duktigt hållt hemligt för henne. Det var en film som inte kommer visas för någon annan än oss tre. Den var rolig och heter "Lineas december". Jag skämmer bort mig själv mest bör tilläggas. Efter det rådde det filmtittande med bröderna Flank också med filmen "The assassination of Jesse James" med bl.a. hunken Brad i huvudrollen. Den var bra, men lite svårt att få grepp om ibland.

Söndagen spenderade jag först på Nova. Skorna fanns men något kom över mig så jag bestämde mig för att inte köpa de. Sorgligt, jag vet, but there will be others. Kom istället hem med ett magnet-nagellack som Line har, fast i lila färg. Love it. Köpte dessutom hem den tredje Twilight boken; Ljudet av ditt hjärta. Läste ut halva.

Idag har jag fortsatt att läsa lite. Kan knapp lägga ifrån mig boken, så bra är den, likaså de andra. Kvällen spenderade jag hemma hos Josefina med att äta pizza och skratta till "Heja Björn". Det var lika trevligt som alltid. Nyårsplanerna har vi fått grepp om och jag börjar känna peppen.

Julafton x2

VARNING för långt inlägg.

Tänkte sammanfatta julfirandet i ett enda inlägg, vilket lär blir lite långt...

I tisdes, dagen före julafton, åkte jag med alla mina packade väskor till nova för att införskaffa de sista tre julklapparna. En och en halv timme senare var jag klar och det var precis i lagom tid innan mitt tåg skulle ta mig till Kristianstad. Väl framme där väntade Nina och Vanja på mig och vi skulle tydligen spendera en timme eller två till i stan för att de inte heller hade köpt alla sina julklappar. Min rygg värkte efter att ha bärt mina två, TUNGA, väskor i två timmar på stan. Sen storhandlade vi på Willys och Liddle och kände oss lite utländska på det sistnämnda stället. (Förklaring bör ges men jag orkar inte). Kvällen spenderades med ett Beck-maraton.

I onsdes var det julafton och det rådde noll julstämning hos någon vilket var ganska sorgligt. Det åts god mat som inkluderade oxfilé, potatisgratäng, sallad och en massa annat. Eftertätt bestod av marängswiss. Ja, inte det traditionella julbordet om man säger så. Julklappsöppning skedde vid fem och tog en timme. Jag fick äntligen Daisy parfymen. Kvällen gav lite vindrickande, mycket dans och en hel del annat trevligt.

I torsdes var det juldagen, vilket var min andra julafton, som alltid. Detta eftersom i Bosnien (och faktiskt många andra ställen) firar man julafton den 25:e. Nu bjöds det på mer gottemat och faktiskt julskinka. Efterrätter i lass också. Alla sjöng och dansade och hade det trevligt. Det är verkligen mysigt att ha två julaftonar med nära och kära. Natten spenderades med att en full Vanja låg mellan mig och Nina och pratade i telefon och sa helt orimliga saker. Roande.

Igår var det segt att ta sig upp ur sängen. Jag och Ana kollade lite på Twilight men hann inte se klart den då vi skulle hem. Var hemma vid fyra tiden och Line joinade mig vid 7. Vi gjorde klart Nellys julklapp och skrattade en massa åt den. Jag hoppas bara att hon uppskattar den mängd tid och eftertanke vi lagt ner på detta. Den blev riktigt bra, nästan så att man säger; "Peter Jöbacks julkonsert kan ta sig". Men bara nästan. På kvällen såg jag klart Twilight. Underbar film. Min favoritfilm.

Idag ska jag umgås med Lotta i några timmar och de ska vi spendera i stan med att shoppa nu under mellandagsrean. Jag ska köpa min skor på bianco och jag hoppas bara att de finns kvar nu, OCH i min storlek, annars blir jag en aning sur och irriterad. Ikväll ska jag umgås med Line och Nelly, som jag för övrigt inte har träffat på evigheter, känns det som.

Nu kallar duschen.
Ha en trevlig dag.

Lovely

Jag har haft en sjukt kul helg. I lördes spenderade jag 2½ timme i stan, i Malmö, och letade efter julklappar. Jag hittade två stycken men jag har fortfarande tre kvar som jag ska införskaffa imorgon. Smått stressigt och panikartat. I alla fall, efter att jag julshoppat så pass länge, själv dessutom, tog jag mig till min broder för att äta lite (läs mycket) av hans berömda chili con carne. Sedan var det dags för julbak. Jag och Linda började med pepparkakorna och eftersom de inte hade några formar var vi tvugna att improvisera lite med en kniv. De blev fina, det bör noteras. Min bror underhöll sig med att göra 1½ sats lussekattsdeg. Vi gjorde många lussekatter i olika former och min bror gjorde en speciell till sig själv. Han har alltid drömt att få göra världens största lussekatt och det gjorde han banne mig. Den var 30 cm i diameter. Han åt den dessutom HELT SJÄLV. Jag förstår mig inte på hans drömmar ibland. Det dracks även glögg och mystes med katterna. Sjukt mysig lördag.

Söndagen spenderade jag med att vara hemma och läsa andra boken ur Twilight serien; När jag hör din röst. Jag läste framtill halv tre på natten och avslutade mina sista 100 sidor ikväll. Den var underbar säger jag bara.

Idag var jag ganska seg att komma upp eftersom jag var uppe alltför länge i natt. Jag begav mig i alla fall till Line i det otroligt blåsiga vädret och jag kom helskinnad fram. Spenderade x antal timmar med henne för att skratta och skapa magi. Det var fantastiskt. På alla sätt och vis. Mer kan jag inte säga då detta är en hemlighet för Nelly Moberg, men ni får veta det i sinom tid.

God natt.

Lay all your love on me

Igår var det julavslutning i skolan och det var härligt. Lite konstig känsla att det var den sista julavslutningen för vår del på Polhem. Efter avslutningen begav jag och Josefina oss till nova för att handla julklappar. Hon till sin bror och jag till min killkusin. Vi hittade ingenting så vi åkte in till stan och kollade där. Återigen hittade jag ingenting men Josefina köpte ett linne för kvällens festiviteter. Vi kom hem vid halv fem så jag var tvungen att snabbt ta mig in i duschen, äta en macka, packa kläder och diverse andra saker för att bege mig hem till Josefina vid halv sex. Vi fixade till oss riktigt fint, skulle jag vilja säga. Sexy girls walking!

Kvällen spenderades hemma hos Astrid med hennes andra kompisar och syster, Ingrid. Det var jättetrevligt. Hon bjöd på gottemat som inkluderade lasagne med avokadosallad <3. Vin och någon skumpa bjöds det också på. Jättetrevligt. Vi fick ett par utmaningar att göra under efterrätten, varav min var att få alla att "shaka" sin rumpa. ALLA SKULLE DANSA! Jag klarade det galant och det var jättekul. Mattias och Markus anknöt sig också till festligeheten senare, likså Rasmus. Efter ett glas vin för mycket så var det dags för mig och Josefina att bege oss hem. Jag var en aning vimmelkantig, men det var ju trots födelsedagsfirande.

Kvällens lärdom var att vitt vin är så himla gott! (Rött vin kan ta sig). Dessutom att vitt vin slinker ner alltför snabbt vilket resulterar i att jag blir full alltför snabbat. But I loved it anyway.

Snart ska jag iväg till Malmö för att inhandla de sista julklapparna på min lista. Håller tummarna för att jag hittar det jag letar efter. Efter det, vid fem tiden, ska jag till min bror och julbaka och äta chili con carne. Min brors specialite!

Trevlig dag gott folk.

Mysig torsdag

Det har varit en mysig dag idag och jag tycker att jag har hållt igång hela tiden. Hade bara en lektion i morse då vi kollade på Se7en. Jättebra film med Brad Pitt och Morgan Freeman i huvudrollerna, och den handlar om de sju dödssynderna. Efter svensklektionen, kl. 11, mötte jag Hanna och vi gick till graffiti (surprise, surprise) och åt lunch. Vi pratade om allt och inget och det var skönt som bara den. Vi får ta och göra det fler gånger!!! En stund senare mötte Nelly och Anna oss och vi begav oss ut och julshoppade. Jag fick köpt en present till Deni och jag blev jättenöjd med den, faktiskt.

När jag kom hem var det bara att äta innan jag, mamma och pappa skulle iväg till Malmö för att klippa oss. Nu har jag friskt hår utan kluvna toppar och min lugg är dessutom tillbaka. Ain't it wonderful. Jag blev dessutom överglad när min bror kom till frisören en stund efter att vi kommit. Varför vet jag inte, men glad blev jag.

Morgondagen bjuder på en julavslutning och som sedan följs av fortsatt julshopping med Josefina. Det ska bli trevligt och jag hoppas bara att vi hittar något nu. Kvällen bjuder på en middag och (förhoppningsvis) trevligt sällskap. Vad som händer sedan återstår att se.

Trevlig kväll, nu ska jag nog ta och underhålla mig med annat.

Jordbävning i Skåne

Händelserik dag. Jag och resten av det skånska folket väcktes idag 06:20 utav en jordbävning. Det var en väldigt obehaglig känsla. Hela sängen skakade och allt annat. Jag tyckte det var riktigt läskigt. Resten av dagen har det inte hänt så mycket. Efter skolan gick jag och Josefina på stan och jag köpte en fin ögonskugga. Nöjd. Har äntligen skrivit klar mitt engelskbrev och lämnat in på fronter så från och med ikväll är jag läxfri framtill 8 januari i alla fall. Lättnad är vad jag känner för tillfället.

Nu ska jag kanske kolla lite på Titanic som går på trean eller möjligen The Bodyguard på femman, innan jag lägger mig. God natt gott folk.

Gossip Girl #1

Idag är det måndag och det betyder att den sista veckan innan jullovet har tagit sin början. Det är inte långt kvar nu innan vi är inne på sista terminen på gymnasiet. Både skrämmande och så himla kul.

Det har varit en jättebra dag idag. Jag har varit glad p.g.a. vissa människor och dels för att det kändes bra på juridikprovet också. Eftermiddagen har jag spenderat genom att snacka en hel massa och skratta en hel del dessutom. Jag har fått ta del av x antal skvaller om allt möjligt och om man känner mig rätt så gillar jag att höra skvaller. Ytterst kul skoldag måste jag medge.

Nu ikväll har jag sovit en stund och sen har jag skrivit på min engelskuppsats. Den ska egentligen lämnas in idag men Christina sa att vi fick till onsdag på oss och tur är väl det eftersom jag har lite mindre än två sidor kvar att skriva. Det ska nog gå dock. Imorgon.

Nu ska jag sova. God natt allihopa.

Härliga, härliga helg

Som rubriken avslöjar har min helg varit väldigt härlig. I fredes pluggade jag en stund när jag kom hem. Vid sex tiden han jag lägga mig i kanske en kvart och powernapa innan min kusin kom. Vi åt gottemat och hade det trevligt. Klockan åtta började idol och även min kusin Stefan kom med moster mfl. of course. Det blev glädjetårar och skrik från mig och Nina när Kevin vann och vinnarlåten spelades upp i bakgrunden. Snabbt därefter skjutsade pappa oss till Malmö för att hämta upp Miran och sedan vidare till bion. Det var Lucia movie night. Filmerna började inte visas förrän 1 så det var lite drygt. Första filmen var "Yes man" med Jim Carrey och jag blev överlycklig. Skrattade hela tiden och den var jättebra. Film nummer två var en svensk film vid namn "Allt flyter". Den handlade om ett manligt konstsimslag som ville vinna VM. Lite smårolig men inget speciellt. Tredje filmen var "Zack and Miri make a porno". Titeln säger sig själv och det var mycket naket men den var också ganska rolig ibland. En viss Kajsa var närvarande i samma salong men satt längst fram. Undrar om hon hörde mig skratta när ingen annan gjorde det? xD Det hände en hel del kan jag säga.



Allt slutade kl. 7 på morgonen och vi traskade till busshållplatsen. När vi kom fram hade vi missat bussen med 15 minuter och det var bara att uthärda kylan i väntan på nästa buss som inte kom förrän 45 minuter senare. Vi klarade det och var hemma 9. Däckade i sängen direkt. Jag vaknade vid 2 och pluggade medan Nina inte tog sig upp förrän halv 6. På kvällen skulle vi få gäster så det var bara att fixa till sig lite, trots tröttheten.  På kvällen satt jag och Nina från runt tio till ett-halv två framför datorn på världens bästa sida, nämligen youtube, och skrattade till olika klipp och kollade på trailers och drömde oss bort framför hunkar av olika slag. Fin kväll.

Idag har det gått ganska segt. Såg reprisen av Idol och sen har vi bara tragit på oss här hemma. Nina mfl. åkte vid tre tiden och då somnade jag i en timme innan jag började gå igenom juridiken. Jag har inte kommit så jättelångt och det känns inte alls bra inför morgondagens prov men jag ska sitta och läsa kapitlena ett antal gånger ikväll. Förhoppningsvis går det bra. Imorgon måste jag dessutom sätta mig ner och skriva hela min engelskuppsats på några sidor. Hittills har jag skrivit runt en halv sida så det är mycket som är kvar. Håll tummarna för mig inför morgondagen.

Trevlig eftermiddag/kväll.

Mmmh, en vecka kvar

Och så var denna skolveckan över. På måndag väntar ett juridikprov och inlämning av ett engelskbrev på ett antal sidor, sen är det bara att ta sig genom dagarna och så är det jullov. Jätteskönt ska det bli.

Jag vill dela med mig av två saker jag bara måste ha i jul. Båda är från Bianco, och ja.. det är skor då.

En torsdag, inte likt andra torsdagar

Det har som sagt varit en konstig dag idag. Verkligen ingen vanlig torsdag. Matten var ju lite konstig och svenskan var allmänt tråkig. Mer om det behöver jag inte gå in på. Jag mötte upp Tove efter svenskan vid halv 12 för att skriva vår presentation till religionen imorgon. Det utvecklade sig till att öva i byggnad fem, bland många andra. Jag tog av mig skorna, satte mig på golvet i skräddarställning och intog en meditationsställning. Där satt jag med slutna ögon i sisådär 10 minuter och övade på meditation, som jag för övrigt ska demonstrera imorgon.

Nu ikväll har jag varit med Line på skolan för att gå på balmässa och balmodevisning. Jag var, av någon konstig anledning, väldigt hyper och pratade konstant om helt konstiga saker. Line fördes med, och jag tror stensäkert på att det var något i luften. Balmässan var ingen vidare. Dock bjöds det på smått och gott och dricka, så det är ju aldrig fel. Själva modevisningen var jättebra. Alla var helt duktiga. Att majoriteten av klänningarna var fula är en annan femma. Helena och Anders sjöng och var söta tillsammans. Arion var också jätteduktig när han sjöng sin egna låt, Embrace you. Fin kväll.

Nu ska jag börja skriva mitt brev till Aunt Augusta. Tråkigt, men det måste göras. Trevlig kväll.

London, baby!

Jag fick ett mystiskt +44 samtal idag. Tänkte inte mer på det. Kom hem nu för inte så längesen och kollade min mail och där hade jag fått ett mail från någon Vanessa Philip. Läste det och det var på engelska. Efter att ha tagit mig genom det mailet var jag helt överraskad eftersom det var hon som hade ring och ville att jag skulle höra av mig. Hon hade skrivit om att hon fick min information efter jag pratat med hennes kollega, Lina, under SACO mässan och hon ville diskutera mer med mig om mina tankar och funderingar och olika frågor jag hade om att studera i London. Det känns helt verkligt men samtidigt overkligt för tillfället. Jag är glad dock. Kan ju lugnt säga att jag var tvungen att dela med mig av nyheten snabbt :)

Tisdag

En härlig tisdag idag. Endast en lektion och det var matte. Prov. Ikväll har jag bara kollat flyg till London och olika attraktioner och hur mycket det kostar osv. Lite kul faktiskt. Jag vill åka dit, dock var detta endast till min engelsk"uppsats". På tal om något helt annat så är varmduschar det bästa som finns. Man släpper allting under de minuterna. Love it!

Måndag

En ny vecka har återigen tagit sin början, men det har varit en kul dag. Skrattat så det finns inte och vid lunch var det att minnas tillbaka till den tiden då lunarstorm var hippt. Åh så töntig man var.

Jag borde ha pluggat matte idag men det blev inte riktigt så. Tur att jag inte börjat förrän 12:40 imorgon, så jag hinner gå upp vid nio, halv tio och plugga. Det löser sig. Jag har inte direkt några höga förväntningar på detta provet eftersom jag inte riktigt fattar derivata och dess jävla definition. Håll tummarna för mig, eller som man säger på engelska, keep your fingers crossed. HÖHÖ.

Snart ska jag iväg och köra ett ki box pass med Josefina. Jag hoppas dock att det är Lasse som är ledare eftersom jag inte riktigt känner för att boxas med andra idag. Hoppas, hoppas.

Arrivederci

Yummy!

Yes, projektarbetet är klart. Det känns jätteskönt.

Jag och Josefina har suttit och pratat i lite mer än en halvtimme, och 25 minuter av de 35 har vi pratat om Twilight och varit besatta av Edward Cullen. Mhm, ögongodis.


Om jag kunde drömma

Jag lyckades ta mig igenom halva kap. 6 igår och snart har jag tagit mig igenom andra halvan. Sedan väntar lite matteräkning och lite mer juridikplugg. Kap. 7 också. Jag mår förövrigt mycket bättre nu och ikväll ska jag avnjuta en lång promenad med Line för att få lite frist luft idag, ändå. Måste dessutom översätta abstraktet och sen ska jag och Josefina skriva ett par meningar till på diskussionen + komma på en titel till arbetet.

Läst ut Om jag kunde drömma imorse. När klockan slog halv två inatt orkade jag inte riktigt sitta uppe mer så resterande 30 sidor tog jag mig an imorse. Ja, inget mindre än häpnandsväckande bra. LÄS DEN!



Nu, liter mera juridikplugg.

6/12 -08, Lördag

Just nu borde jag egentligen befinna mig på en fest här i Bjärred utklädd till hippie, men istället sitter jag hemma iklädd i pyjamas och morgonrock med äckligt uppsatt hår och röda, sköna tofflor på fötterna. Jag är nämligen krasslig. Min dag har spenderats med att städa mitt rum utförligt, framtills damsugaren gick sönder. Det tog ett antal timmar. Sedan har jag bara suttit och läst den första boken i Twilight serien, om jag kunde drömma. Jag sitter och ler som ett fån hela tiden och vill inte lägga ifrån mig boken för en enda sekund. Den är otroligt bra. Jag har aldrig varit den som både läst boken/böckerna och sett filmen/filmerna. Det har alltid blivit att se filmen istället för att läsa boken. Harry Potter är ju ett exempel. Men eftersom Twiligt filmen var utomordenligt bra och alla (min kusin) tjatade om böckerna så valde jag att börja läsa de också. Herregud så bra den är. Boken är mer detaljerad men jag blir inte besviken på filmen alls, vilket är tur. Jag vill lägga mig i sängen och fortsätta läsa boken men nej, jag måste ta mig igenom, mer eller mindre, halva kapitel 6 i juridik. Jag får väl återgå till det nu.

Trevlig kväll

Old time rock 'n roll


                                                                                                                              så jävla bra reklam.

Fullspäckad dag

Jag älskar min kusin Ana. Det är helt ansträngslöst att prata med henne. Hon är lika mycket serietönt som jag är och just nu har vi suttit och pratat i si sådär 15 minuter om bara Twilightböckerna. :D

Dagen idag har varit bra. Jag har hunnit med en massa. Hämta Pragpapper med Josefina, gå i stan tillsammans, träna, göra upp ett pass till mig och fika. Jättemysigt. Jag älskar sådana dagar. Snart ska jag se Grey's Anatomy och sedan läsa Twilight. Imorgon vanskas det fest, vilket kommer bli jättekul.


                                                                                Mitt kusinbarn är så himla söt.


See ya

Snart...

Jag är så himla stolt över mig och Josefina alltså. Vi är i princip klara med projektarbetet. Vi ska bara slipa lite här och var imorgon och sen ska vårt abstract översättas till engelska. Sen är det över :D

Jag har inte riktigt något mer att tillägga.
Lekte mupparna med Lines vantar imorse.
Det irriterade henne lite, men roade mig faktiskt.

Hej då.

RSS 2.0